dents blanques
3
(1)

Com puc aconseguir unes dents blanques?

Si fa uns anys moltes persones visitaven el seu o la seva dentista només quan patien molèsties a la boca o perdien diverses dents, d’ençà un temps moltes d’elles també ho fan per millorar l’estètica del seu somriure. En aquest sentit, els tractaments estètics són, actualment, uns dels que tenen més demanda entre els i les pacients. Aconseguir unes dents blanques i un somriure harmoniós són, sens dubte, dos aspectes importants per molts d’ells i d’elles.

Els tractaments d’estètica dental són, en un principi, aptes per a qualsevol persona, però, no obstant això, a l’Institut Dental Pere Claver avaluem l’estat de la boca de cada pacient per comprovar que no existeix cap patologia oral, com caries, gingivitis o periodontitis. Si hi ha alguna afecció activa, caldrà tractar-la abans d’iniciar el tractament estètic. Un cop ens assegurem d’això, realitzem una anàlisi exhaustiva i individualitzada del somriure i dels trets facials del pacient. Així, podem recomanar el tractament idoni tenint en compte el color natural, la forma i la posició de les dents, els llavis i la interrelació entre aquests.

Quins són els principals tractaments per tenir unes dents blanques?

L’emblanquiment i les facetes dentals, de compòsit i de porcellana, són els dos tractaments d’estètica dental per excel·lència.

L’emblanquiment ens permet eliminar les taques superficials de les dents i reduir en diverses tonalitats el seu color. En canvi, les facetes, també conegudes com a “carilles dentals”, a més d’unes dents més blanques, també permeten corregir petites anomalies relacionades amb la forma, la mida o la posició de les dents.

En què consisteix l’emblanquiment dental i quins tipus existeixen?

L’emblanquiment dental consisteix en l’aplicació d’un gel de peròxid d’hidrogen sobre la superfície de les dents. Podem distingir entre l’emblanquiment a la clínica o el domiciliari, en funció de si el realitzem al nostre centre o bé el pacient el realitza a casa seva sota la supervisió d’un professional. A la clínica, fem ús d’un llum LED per activar el gel. Tot i amb això, en ambdós casos, el procediment es fonamenta en l’oxigenació de les dents mitjançant agents d’emblanquiment que penetren fins arribar a la dentina, la part interna de les dents.

Quins són els beneficis de realitzar-se un emblanquiment dental?

Gràcies a aquest tractament, aconseguim que el o la pacient llueixi unes dents més blanques, eliminant les taques de la superfície. Amb el pas del anys, les dents poden enfosquir-se per diversos motius. Entre ells, generalment, per una higiene deficient, l’absència de neteges dentals professionals periòdiques i el consum excessiu d’aliments i begudes que acostumen a tacar-les. És el cas, per exemple, del cafè, el vi o el té. De la mateixa manera, també hi té influència el tabaquisme i alguns medicaments, com les tetraciclines. 

L’emblanquiment millora l’aparença de les dents i retorna la seguretat dels i les pacients quan somriuen. Això es reflecteix en situacions de la vida quotidiana tan importants con les relacions personals i professionals.

Per altra banda, l’emblanquiment és un tractament totalment indolor i l’únic mètode eficaç i segur per aconseguir unes dents més blanques.

Com podem mantenir unes dents blanques durant més temps?

Seguint una sèrie de pautes d’higiene bucodental i de prevenció, els resultats d’un emblanquiment dental poden durar fins i tot un parell d’anys. Perquè sigui així, el o la pacient ha de raspallar les dents després de cada àpat i ha de fer servir el fil dental i els raspalls interproximals per netejar les zones interdentals. En elles, acostuma a acumular-s’hi la placa bacteriana i la tosca.

Per altra banda, recomanem una neteja dental professional una o dues vegades l’any, en funció de l’estat de la boca de cada persona. D’aquesta manera, podem eliminar l’acumulació de placa d’entre les dents i de la base de les genives i netejar i polir en profunditat la superfície de les dents, eliminant les taques.

Si necessites més informació sobre els tractaments d’estètica dental o vols demanar-nos una cita, pots posar-te en contacte amb nosaltres al telèfon 93 443 12 00 o a través del formulari del nostre web. Ara, a més, pots participar en el sorteig d’un emblanquiment dental a les nostres xarxes socials. Participa-hi!

T'ha semblat interessant?

Valora aquest contingut!

Si has trobat útil aquest contingut...

Comparteix-ho a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no et sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar