Quan pensem en odontologia estètica, sovint ens vénen a la ment procediments invasius i tractaments que requereixen temps i sacrifici. No obstant això, la tendència actual al món de l’odontologia s’inclina cap a enfocaments menys agressius i més naturals per aconseguir resultats estètics sorprenents. És aquí on entra en joc l’odontologia estètica minimalista, una forma innovadora per solucionar problemes estètics de la boca, les dents i el somriure sense temps ni sacrificis extres.

 

A través de la utilització de tècniques menys invasives i materials més avançats, es poden assolir canvis subtils però molt significatives en l’aparença dental i facial.

  • Carilles Dentals Ultrafines

Aquestes carilles dentals són una variant de les carilles tradicionals. Són unes làmines primes fetes de porcellana o resina que s’adhereixen a la superfície frontal de les dents per corregir imperfeccions. La diferència de les carilles tradicionals és que són més primes i, per tant, calen menys preparacions de les dents naturals abans de la col·locació. A més, també requereix menys desgast de l’esmalt dental natural i els resultats són més naturals, ja que l’aparença és més natural i subtil.

 

Aquesta variant de facetes la considerem minimalista perquè requereix una mínima preparació i són menys invasives i incòmodes per al pacient. Tot i així, són limitades: ja que no són adequades per a casos més complexos d’alineació, maloclusió o problemes dentals significatius. En definitiva, un enfocament mínimament invasiu però exclusiu.

 

  • Blanquejament dental

Aquest tractament és un procediment no invasiu i relativament simple que s’utilitza per millorar l’aparença de les dents en aclarir-ne el color. Aquest procediment produeix un canvi subtil en l’aspecte de les dents, però sense alterar-ne la forma, la mida ni la posició. Per tant, manté la naturalitat i és un procediment no invasiu, perquè generalment es fa aplicant un gel blanquejador a la superfície de les dents i activant-lo amb una font de llum especial. És un canvi significatiu a l’estètica del somriure sense requerir canvis dràstics ni esforços extres.

 

Cal destacar que el blanquejament dental no és adequat per a tots els casos, ja que pot no ser eficaç per a dents molt tacades o descolorides, que requeririen de procediments més complexos.

 

  • Contornejat Dental

El contornejat dental, també conegut com a contornejat estètic o desgast dental selectiu, és un procediment d’odontologia estètica en què es realitza un ajustament mínim i precís de les vores de les dents. Amb aquest procediment tan minimalista, es pot millorar tant la forma, la mida o l’alineació de les dents sense recórrer a intervencions invasives, i es considera un dels tractaments més simples i dissimulats.

 

És un procediment ràpid i sense dolor i que es pot completar en una visita al dentista. Serveix per arreglar vores desiguals, petites estelles, dents lleugerament tortes o sobreposades. Això sí: només és adequat per a certs casos i no pot resoldre problemes greus de mida o forma dental.

 

  • Empastes estètics

Els empastaments estètics, també coneguts com a empastaments de resina composta o empastaments del color de la dent, són restauracions dentals utilitzades per tractar cavitats, fractures o altres danys a les dents. Estan fets d’un material de resina composta que es pot barrejar per coincidir amb el color natural de les dents, cosa que els fa menys visibles i més estètics que els empastaments d’amalgama (metall).

 

Aquests empastaments s’apliquen directament a la cavitat de la dent i no requereixen cap procediment ni preparació per part del pacient, més que evitar alguns aliments de tint fort les 24 hores posteriors de la seva implementació. Per tant, ho considerem un tractament minimalista i de baix impacte que restaura la funció masticatòria i millora l’aparença de les dents afectades.

 

  • Proporció gingival

La proporció gingival es refereix a la quantitat de geniva que és visible quan una persona somriu. En alguns casos, quan somriem, pot ser visible una quantitat excessiva de geniva en relació amb les dents, cosa que pot crear una aparença desequilibrada al somriure. Aquest tractament busca millorar aquesta proporció a través de procediments no invasius i sense requerir cirurgia més gran. Les tècniques són la recontorneació gingival (ajust de les genives) o l’aplicació de toxina botulínica (Botox) per relaxar els músculs que controlen l’elevació dels llavis.

 

El futur de l’odontologia estètica s’encamina a aquesta: a la mínimament invasiva. A la qual gràcies a la combinació de tecnologies avançades i l’enfocament en tractaments poc invasius, fàcils i còmodes per al pacient i la pacient.

Si busques una manera discreta, però efectiva, de transformar el teu somriure, et convidem a unir-te a l’odontologia minimalista a l‘Institut Dental Pere Claver.


El nostre equip de professionals és especialista en ajudar-te a aconseguir el somriure perfecte, respectant la naturalesa única dels teus trets facials i dentals.

 

Deixa’ns el teu contacte i et trucarem. La primera visita és gratuïta!

No Comments

Leave a Reply