Ortodòncia amb brackets. Consells per a una higiene dental correcta amb brackets
0
(0)

Consells per a la higiene dels brackets

D’ençà un temps, l’ortodòncia és un dels tractaments odontològics més populars. No només entre els nens, les nenes i els més joves, sinó també entre els adults. Cada cop són més les persones que decideixen iniciar-lo per millorar el seu somriure. D’entre tots els sistemes per corregir la malposició de les dents i els problemes de maloclusió, els brackets segueixen sent els més coneguts. Sabies, però, que és fonamental seguir les recomanacions del teu o la teva dentista per a una bona higiene dels brackets?

A més de seguir una higiene exhaustiva, convé que el pacient tingui en compte una sèrie de pautes d’alimentació. Així, per exemple, durant el procés d’adaptació als aparells, es recomana seguir una dieta més tova. Durant el tractament, cal evitar el consum de productes massa durs, fibrosos i enganxifosos.

Pautes per a la higiene dels brackets

Durant el tractament, la higiene dental ha de ser meticulosa, perquè les restes d’aliments tendeixen a quedar retingudes entre els brackets i l’arc. És important, a més, raspallar les dents després de cada àpat. En alguns casos, el dentista pot recomanar l’ús de raspalls especials per a ortodòncia. Els convencionals no arriben a netejar l’espai entre el bracket i la geniva. Per altra banda, convé que els i les pacients canviïn el raspall de forma freqüent, perquè, per normal general, pot fer-se malbé més fàcilment. En cas d’utilitzar gomes o elàstics intermaxil·lars, cal retirar-los abans de començar el raspallat.

Per aconseguir una higiene exhaustiva, es recomana l’ús de raspalls interdentals per netejar els espais interproximals, l’arc i els laterals dels brackets. Són zones a les quals el raspall pot tenir un accés complicat. A més, per complementar el raspallat, també es pot utilitzar fil dental especial o un irrigador dental. Es tracta d’un dispositiu que, mitjançant un raig d’aigua, permet una neteja en profunditat dels espais entre les dents i la línia de les genives.

Durant qualsevol tractament d’ortodòncia, és important mantenir una salut bucodental òptima. De la manteixa manera, cal evitar l’acumulació de placa bacteriana. Aquesta és una de les causes principals de l’aparició de la càries i les malalties de les genives.

Dubtes freqüents durant els tractaments d’ortodòncia amb brackets

En cas de patir qualsevol molèstia, convé que el o la pacient ho faci saber al seu o la seva dentista. Els brackets, sobretot durant el període d’adaptació, poden provocar lesions intraorals lleus. No obstant això, poden solucionar-se amb l’aplicació d’una petita quantitat de cera. Si cau algun bracket o l’arc d’ortodòncia es desplaça, cal consultar-ho amb el o la professional.

Precisament, per evitar urgències, convé seguir unes pautes d’alimentació. Entre elles, deixar de banda el consum d’aliments massa durs o enganxosos. Per altra banda, aquells amb els quals, a l’hora de mossegar, s’hagi de realitzar palanca.

A l’Institut Dental Pere Claver, la Dra. Lorena Gómez, especialista en ortodòncia i estètica, utilitza la tècnica Roth en els tractaments amb brackets. També conegut com la tècnica de l’arc recte, permet moure les dents mitjançant arcs rectes que omplen la ranura del bracket. Així, apliquem una informació específica a cada bracket, quant a la inclinació, la rotació i la posició. Als pacients, els proporciona una major comoditat i passar per un menor número d’ajustos.

Si tens qualsevol dubte sobre la higiene dental que has de seguir durant el teu tractament d’ortodòncia o vols demanar-nos una cita, pots fer-ho trucant-nos al telèfon 93 443 12 00 o posant-te en contacte amb nosaltres mitjançant el formulari del nostre web.

T'ha semblat interessant?

Valora aquest contingut!

Si has trobat útil aquest contingut...

Comparteix-ho a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no et sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar