implantología oral en Sants Montjuïc, Barcelona. Implantes dentales en Sants Montjuïc, Barcelona. Clínica dental en Sants Montjuïc, Barcelona. Dentista en Sants Montjuïc, Barcelona
Banner-Implantología oral
Implantologia oral

Recupera la naturalitat del teu somriure

Banner-Implantología oral

Tot i que la pèrdua d’una dent pot succeir en qualsevol etapa de la vida, aquest problema afecta majoritàriament a persones d’edat avançada. Per norma general, aquesta situació es produeix perquè aquests pacients acostumen a tenir les genives en mal estat i més problemes de densitat òssia.

La reposició dentària i la rehabilitació de la cavitat bucal és fonamental per recuperar l’harmonia estètica i la capacitat comunicativa i masticatòria. Gràcies a la implantologia oral, a la nostra clínica dental a Sants Montjuïc, Barcelona, aconseguim que els nostres pacients recuperin les funcions perdudes i tinguin un somriure més bonic.

En què consisteix la implantologia oral?

La implantologia és la branca de l’odontologia centrada en la realització de tractaments amb implants dentals per recuperar les peces perdudes i restaurar la dentició. Els implants són petits dispositius generalment de titani o d’altres materials biocompatibles, és a dir, aptes per no generar rebuig per part del sistema immunològic. Aquests acompleixen la funció de les arrels naturals de les dents perdudes.

Gràcies als nous avenços tecnològics i a l’ús de materials de primera qualitat, l’Institut Dental Pere Claver és la millor opció per a recuperar el somriure natural, aconseguint peces dentals pràcticament idèntiques a la dentició natural, tant en grandària, com en forma i tonalitat.

Preguntes més freqüents sobre els tractaments amb implants dentals

El Dr. Albert Martínez -especialista en implants dentals, prostodòncia i rehabilitació oral i coordinador del servei d’odontologia de l’Institut Dental Pere Claver- resol els dubtes més freqüents relacionats amb la implantologia dental com: quins pacients poden realitzar-se un tractament amb implants dentals? A partir de quina edat? Quines són les principals conseqüències per a la salut bucodental i general si no es reposen les dents perdudes? ➤ 

Per a què serveixen els implants dentals?

Els implants són una solució perfecta davant l’absència d’una o diverses dents. Quan es produeix la pèrdua, la situació ideal és reposar-la el més aviat possible per evitar que les peces contigües es desplacin o l’os pateixi retracció.

El nostre equip d’implantologia, mitjançant una cirurgia d’implants, garanteix:

  • La reposició de les dents i l’obtenció d’un ancoratge que proporcioni estabilitat, confort i seguretat al pacient
  • Evitar que l’os perdi volum i permetre, d’aquesta manera, que mantingui la seva funcionalitat.

Quins problemes evita la implantologia oral?

Reposar una dent perduda és de vital importància, tot i que molts pacients no són conscients del seu valor. Deixant de banda l’impacte estètic que pot suposar la no recuperació de les peces perdudes, aquesta situació pot provocar nombrosos problemes bucodentals que, a la vegada, poden ser nocius per a la salut.

Les dents adjacents a la peça perduda tenen tendència a moure’s i a ocupar l’espai que ha quedat lliure. Aquests moviments poden resultar dolorosos i, a més, produir alguna fractura, càries, sagnat o inflamació de les genives.

Si s’han perdut els molars o els premolars, la resta de la dentició pot patir una sobrecàrrega. Aquesta situació pot, a la vegada, ocasionar desgast i molèsties afegides.

Si, passat un temps, no posem remei a la pèrdua dentària, l’os que subjectava la dent pot acabar atrofiant-se, a causa del desús.

La digestió comença a la boca, però, no obstant això, si s’altera la masticació, és probable que els aliments no es digereixin de forma correcta, provocant problemes estomacals.

Les dents juguen un paper molt important en l’articulació de la parla. L’absència d’alguna peça pot afectar la pronunciació d’algunes paraules.

Abans de col·locar un implant, és fonamental conèixer la forma, la qualitat i les dimensions de l’os on serà fixat. Per aquest motiu, la primera fase d’una cirurgia d’implants consisteix en el diagnòstic i la planificació del tractament.

L’implant es col·loca al maxil·lar superior o inferior, on s’ha produït l’absència de la dent, mitjançant una petita intervenció quirúrgica. Quan es produeix l’osteo-integració, es col·loca la corona o la pròtesi, la part visible del tractament. D’aquesta manera, s’aconsegueix restaurar la funcionalitat i l’estètica perdudes.

Preguntes freqüents sobre el tractament d’implants dentals

El temps del procediment quirúrgic depèn del tipus d’implant i de l’estat de la mandíbula del pacient. Aquest procés, a més, pot abastar diversos tractaments i requerir de fins a sis mesos per comprovar el resultat final.

Es pot realitzar una operació d’implants dentals sense que l’edat del pacient importi, sempre que el desenvolupament hagi finalitzat. Aquesta situació acostuma a passar, generalment, al voltant dels 18 anys. No obstant això, és necessari realitzar un examen radiogràfic per assegurar-nos.

Durant el procediment, el pacient no té la sensació de molèsties o dolor, ja que, prèviament a la intervenció, s’aplica anestèsia local a la zona. Les molèsties posteriors a la cirurgia són mínimes, sempre que se segueixin els consells del nostre equip d’implantologia.

A la nostra clínica dental, disposem dels últims avenços tecnològics per garantir resultats òptims en aquest tipus de tractament. Posem a la teva disposició l’experiència dels nostres professionals en implantologia oral. Si necessites recuperar l’estètica i la funcionalitat del somriure, pots posar-te en contacte amb nosaltres.

Els nostres tractaments d’implantologia oral

Com a experts en implantologia oral, a l’Institut Dental Pere Claver disposem d’una sèrie de procediments implantològics per recuperar el somriure natural, en dependència de les necessitats de la boca de cada pacient. Per conèixer quin s’adapta de millor forma, el nostre equip de professionals avalua l’estat de les seves dents i genives i, basant-se en un diagnòstic precís, l’assessora sobre les diverses opcions disponibles.
Una de les últimes tècniques que s’han desenvolupat en el camp de la implantologia oral és la dels implants All On Four. Aquest procediment consisteix en una solució mínimament invasiva per posar solució als problemes relacionats amb l’absència total de les dents. Mitjançant la realització d’una cirurgia en un únic dia, es reposen totes les peces de l’arcada superior i inferior amb quatre implants en cada maxil·lar. Saber-ne més »
Com el seu nom indica, amb els implants de càrrega immediata, la col·locació de la dentició provisional es realitza al moment. Una vegada finalitza el procés d’osteo-integració, que pot tenir una durada de tres a sis mesos, es poden col·locar les pròtesis definitives. Saber-ne més »
Aquests dispositius protètics artificials ajuden a substituir les absències dentals i els teixits periodontals. Tant si és una pròtesi fixa com si no, la seva finalitat és la mateixa: recuperar les funcions pròpies de la cavitat oral, com menjar, parlar o riure. Saber-ne més »