odontopediatría en Sants Montjuïc, Barcelona. Clínica dental en Sants Montjuïc, Barcelona. Dentista en Sants Montjuïc, Barcelona
Cuidados dentales por edades
Tractaments dentals per edats

Cuidem la salut bucodental des de la infància

Cuidados dentales por edades

Les nostres dents han de durar-nos tota la vida, però, perquè així sigui, és important cuidar-les des d’un primer moment. A l’Institut Dental Pere Claver, el nostre equip d’odontopediatria cuida la salut bucodental dels nens i les nenes des de la primera infància fins a finalitzar aquesta etapa de creixement.


La cavitat oral es desenvolupa durant els primers anys de vida
dels més menuts. Per aquest motiu, és important detectar a temps els problemes relacionats amb l’aparició de les dents i el creixement de les estructures òssies maxil·lars. D’aquesta manera, aconseguim evitar patologies com la càries i altres conseqüències de major gravetat per al futur.


Al nostre Institut Dental a Sants Montjuïc, Barcelona, proporcionem els tractaments dentals per edats que ajuden els més petits a créixer feliços, somrients i amb una dentició sana. Ens acompanya l’experiència de dues odontopediatres, una d’elles especialitzada en odontologia del nadó i l’altra, en pacients amb necessitats especials psíquiques, sensorials i/o físiques. De la mateixa manera, disposem d’una llitera especial per atendre els nadons de 0 a 2 anys amb seguretat.


Des del 2017, oferim assistència bucodental a més de 200 nens i nenes en risc d’exclusió. Perquè els més petits estiguin en un ambient agradable, disposem d’una sala d’espera especialment per a ells, així com un box equipat per a l’atenció odontopediàtrica.

Etapes de la dentició durant la infància

Durant la infància, els nens i les nenes experimenten tres fases o etapes dentals. Cadascuna d’elles requereix uns tractaments específics, tant a casa, mitjançant una higiene bucodental adequada, com a nivell de control odontopediàtric.

De 0 a 2 anys

Durant la primera etapa, les dents de llet apareixen, generalment, a partir dels 6 mesos. Els nostres professionals recomanen que els nadons visitin per primera vegada el dentista durant el seu primer any de vida. D’aquesta manera, podrem::

  • Comprovar que la formació de les dents i dels maxil·lars és la correcta en aquesta primera etapa.
  • Controlar per tal que no aparegui la patologia coneguda com càries del biberó. La càries de la primera infància o “càries rampant” és una patologia infecciosa, d’evolució ràpida, que afecta la dentició temporal dels nadons en període de lactància i que, per norma general, el seu origen en la superfície llisa de les dents. Aquesta situació es produeix a causa d’una exposició freqüent de les dents a líquids que contenen sucres, com la llet materna o de fórmula i els sucs.

De 2 a 6 anys

Durant aquesta fase, els nens i les nenes ja presenten la dentició temporal completa. Aquesta és, sens dubte, l’etapa més important per educar-los en uns hàbits d’higiene bucodental adequats. De la mateix a manera, és recomanable realitzar revisions periòdiques a la clínica per poder detectar qualsevol anomalia i, a més, perquè es familiaritzin i tinguin confiança durant la visita al dentista.

De 6 a 12 anys

Aquesta etapa és coneguda com la de la “dentició mixta”. Durant aquest període, es produeix la caiguda progressiva de les dents de llet, que conviuen amb les peces definitives que apareixen.


A més de la detecció precoç de la càries o de la gingivitis, aquest és un bon moment perquè l’equip d’odontopediatria pugui detectar, amb l’antelació suficient, alguns problemes de creixement de les dent i/o dels maxil·lars i la mandíbula.


A partir dels 6 anys, es recomana també una primera revisió amb l’ortodoncista. En aquesta fase, quan els ossos encara s’estan desenvolupant, es pot realitzar una ortodòncia funcional o interceptiva, que ajuda a corregir la formació de la cavitat oral i a proporcionar a les dents l’espai que necessiten.


La prevenció és sempre el millor remei, i per aquest motiu ensenyem hàbits saludables i d’higiene oral als més petits i aclarim els dubtes sobre com cuidar les dents durant aquesta primera etapa de la vida, posant especial atenció en els lactants amb factors de risc de presentar patologies com la càries.


Coneix el nostre servei d’odontopediatria a Sants Montjuïc! En funció de les necessitats de cada etapa del creixement, t’assessorem quant als tractaments més adequats.