ortopedia maxilar en Sants Montjuïc, Barcelona. Ortopedia infantil en Sants Montjuïc, Barcelona. Ortopedia para adultos en Sants Montjuïc, en Barcelona. Clínica dental en Sants Montjuïc, Barcelona. Dentista en Sants Montjuïc, Barcelona
ortodoncia
Ortodòncia

Si somrius, tot val la pena

ortodoncia

L’ortodòncia és la branca odontològica que s’encarrega de la prevenció i la correcció de la malposició de les peces dentals, així com de la maloclusió. L’alineació adequada de les dents no només beneficia l’estètica oral del pacient, sinó, a més, la salut bucodental diària, evitant l’acumulació de placa bacteriana i, per tant, el desenvolupament de malalties com, per exemple, la càries, la gingivitis i la periodontitis. D’aquesta manera, els resultats de l’ortodòncia permeten millorar l’aparença de la boca, però també la seva funcionalitat.

Per dur a terme aquest tractament, a l’Institut Dental Pere Claver t’oferim diversos tipus d’ortodòncia a Sants Montjuïc, per a nens i per a adults. Amb l’objectiu de modificar l’alineació de les dents i de l’estructura maxil·lar, realitzem tractaments amb brackets metàl·lics i alineadors transparents.

Per a qui està indicat un tractament d’ortodòncia?

Tot i que existeix la falsa creença que l’ortodòncia només és eficaç durant la infància, la correcció de les afeccions dentals durant l’edat adulta també aporta grans millores quant a la qualitat de vida.

Així, en el cas dels nens, per detectar possibles alteracions en la posició de les dents i dels maxil·lars, el nostre equip de professionals recomana que, al voltant dels 6 anys, els més petits siguin examinats per la Dra. Gómez Meléndez. En el cas dels pacients adults, no existeix un límit d’edat per realitzar un tractament ortodòntic, gràcies als avenços quant a les tècniques i els materials que han aparegut en el darrers anys. Cada vegada existeixen més pacients d’edat avançada que sol·liciten els nostres tractaments!

En definitiva, totes les tècniques ortodòntiques acompleixen el mateix objectiu: la correcció progressiva dels problemes relacionats amb la malposició dentària i la maloclusió.

Quines patologies tracta l’ortodòncia?

Els tractaments d’ortodòncia amb brackets metàl·lics o alineadors transparents permeten realitzar moviments progressius de les dents fins a aconseguir una alineació adequada i una oclusió correcta. Les principals patologies que poden solucionar-se mitjançant l’ortodòncia són:

El diastema o la separació d’algunes peces dentals

L’apinyament o la rotació dental

La mossegada oberta

La mossegada creuada

La sobremossegada

Altres tipus de maloclusió

Com podem ajudar-te a l’Institut Dental Pere Claver?

A l’Institut Dental Pere Claver, cuidem del teu somriure des de la primera visita. Inicialment, la nostra ortodoncista realitza una avaluació de l’estat de la cavitat oral de cada pacient mitjançant un examen diagnòstic detallat, basant-se en proves radiològiques. D’aquesta manera, podem determinar el problema que existeix i decidir quina tècnica d’ortodòncia és la més adequada. En tot cas, la nostra planificació del tractament és personalitzada, en dependència de les necessitats de cadascú.

Una vegada col·locats els brackets metàl·lics o els alineadors transparents, els nostres pacients visiten de forma periòdica la nostra ortodoncista, de manera que pugui ajustar els dispositius fins a aconseguir els resultats desitjats. Per norma general, el tractament ortodòntic té una duració d’uns 18 mesos, tot i que depèn directament de la situació concreta de cada pacient.

A l’actualitat, disposem de diverses tècniques d’ortodòncia. L’elecció del mètode de tractament dependrà de l’edat del pacient, de les seves necessitats, del diagnòstic i de les recomanacions dels nostres professionals.

Quins són els beneficis d’un tractament d’ortodòncia?

A l’Institut Dental Pere Claver, els tractaments d’ortodòncia a Sants Montjuïc aporten una sèrie de beneficis que has de conèixer:

Corregeixen els problemes relacionats amb la mossegada i la maloclusió

Els seus resultats afavoreixen una higiene bucodental adequada

Permeten solucionar els trastorns de l’articulació temporomandibular (ATM), evitant el bruxisme

Eviten l’acumulació de placa bacteriana als espais interdentals, ajudant a prevenir el desenvolupament de malalties periodontals

Possibiliten la recuperació de la funcionalitat masticatòria del pacient

Milloren l’autoestima i la qualitat de vida

Preguntes freqüents sobre el tractament d’ortodòncia

No has de preocupar-te! Tot i que al principi pots experimentar alguns canvis o complicacions fonètiques, aquesta situació desapareix progressivament quan la cavitat oral s’acostuma a la presència dels brackets o dels alineadors transparents.

Si portes brackets metàl·lics, és important evitar el consum d’aliments massa durs i o enganxifosos, ja que les seves restes poden quedar atrapades als aparells. Si, pel contrari, utilitzes alineadors transparents, has d’extreure’ls abans de cada àpat.

Tranquil! En un principi o durant el dia posterior a cada revisió, pots sentir algunes molèsties. No obstant això, la majoria s’experimenten durant el període d’adaptació. Durant aquests dies, et recomanem consumir una dieta tova, basada en aliments com sopes, peixos a la planxa o iogurts.

Aquesta és la pregunta més repetida pels nostres pacients! Després de finalitzar un tractament d’ortodòncia, hauràs de realitzar una fase de retenció, en la qual s’estabilitza la posició de les peces dentals. De la mateixa manera, hauràs de venir a revisions per controlar la teva evolució.

Ortodòncia per a nens

En el cas dels nens, per detectar possibles alteracions en la posició de les dents i els maxil·lars, el nostre equip de professionals recomana que, al voltant dels 6 anys, els més petits siguin examinats per la Dra. Victoria Vázquez o la Dra. Lorena Gómez.

Els nostres tractaments d’ortodòncia

L’ortopèdia maxil·lar consisteix en l’adaptació funcional de la musculatura de la boca. És a dir, no només s’encarrega de modificar la posició de les peces dentals, sinó també de la llengua, els llavis i totes les relacions intermaxil·lars de la boca del pacient. D’aquesta manera, en els casos dels nens i dels adults, aquest procediment permet corregir les anomalies esquelètiques. Saber-ne més »

L’ortodòncia amb brackets metàl·lics, el mètode ortodòntic tradicional, consisteix en la cimentació d’unes peces en la cara externa de les dents. A través de la pressió progressiva que exerceixen sobre elles, els brackets permeten alinear les peces dents i corregir qualsevol problema de maloclusió, tant en el cas dels nens com dels adults.

Saber-ne més »

Els alineadors transparents d’Airnivol són pràcticament imperceptibles, extraïbles i totalment personalitzats. Es tracta de la millor alternativa per als pacients que, per motius principalment estètics, no volen realitzar-se un tractament d’ortodòncia amb brackets metàl·lics. Saber-ne més »