ortopedia maxilar en Sants Montjuïc, Barcelona. Ortopedia infantil en Sants Montjuïc, Barcelona. Ortopedia para adultos en Sants Montjuïc, en Barcelona. Clínica dental en Sants Montjuïc, Barcelona. Dentista en Sants Montjuïc, Barcelona
Banner-Ortopedia
Ortopèdia

Tot val la pena si somrius

Banner-Ortopedia

Ortopèdia infantil i per a adults

L’ortopèdia maxil·lar consisteix en la prevenció i el tractament de les anomalies de les estructures òssies i esquelètiques de la cavitat oral. Mitjançant l’ús d’aparells removibles o fixos, aconseguim estimular o frenar el desenvolupament dels maxil·lars, corregir els mals hàbits i harmonitzar l’aspecte del rostre.


En aquest sentit, l’edat del pacient és un factor significatiu, ja que, durant la infància, els ossos facials s’estan desenvolupant. Per aquest motiu, a l’Institut Dental Pere Claver aconsellem que els nens i les nenes visitin per primera vegada l’odontopediatra durant el seu primer any de vida i que, una vegada fets els 6 anys, facin una visita a l’ortodoncista. Des d’aproximadament els 2 anys es pot iniciar un tractament amb ortopèdia maxil·lar per corregir problemes de maloclusió. No obstant això, tot i que aquests procediments són més freqüents durant la infància, existeixen alguns casos que també es poden tractar durant la vida adulta.

Quins aparells d’ortopèdia maxil·lar existeixen?

Els tractaments d’ortopèdia maxil·lar que realitzem a la nostra clínica dental a Sants Montjuïc, Barcelona, poden ser fixos o removibles, depenent dels objectius del tractament. Entre d’altres, poden ser, l’avançament mandibular, l’expansió maxil·lar o la detenció del creixement de la mandíbula.


Un altre avantatge principal de l’ortopèdia maxil·lar és que aquest tractament ajuda a eliminar mals hàbits com la succió del polze durant la infància, que acostuma a interferir en el creixement adequat dels maxil·lars. De la mateixa manera, en pacients que no disposen d’espai suficient a la boca, un tractament d’ortopèdia maxil·lar pot evitar l’apinyament dental o possibles extraccions en un futur.

Quins són els problemes més freqüents que es tracten amb ortopèdia maxil·lar?

Si veus que les dents del teu fill o filla presenten malposició o una alineació incorrecta, és important consultar-ho amb el dentista, ja que poden existir complicacions en el desenvolupament dels maxil·lars.


Existeixen, no obstant això, diverses situacions que, durant la infància i l’edat adulta, poden ser tractades amb ortopèdia maxil·lar. Davant d’això, els nostres professionals són els que, després d’una avaluació exhaustiva de cada cas, decideixen si el pacient necessita aquest tractament. La compressió o l’expansió dels maxil·lars, la mossegada oberta o creuada o el bruxisme són alguns dels casos més freqüents.


L’ortopèdia maxil·lar, per tant, preveu l’aparició de problemes de maloclusió i de malposició dentària de gravetat.

Avantatges de l’ortopèdia infantil

Prevenim problemes durant l’adolescència

Ajudem a un creixement facial i corporal correcte

Evitem problemes funcionals

Els nostres tractaments d’ortodòncia