ortodoncia con brackets en Sants Montjuïc, Barcelona. Dentista en Sants Montjuïc, Barcelona. Clínica Dental en Sants Montjuïc, Barcelona
Banner-Ortodoncia con brackets
Ortodòncia amb brackets

Tot val la pena si somrius

Banner-Ortodoncia con brackets

Els brackets, especialment els metàl·lics, són, d’entre tots els que actualment existeixen, el sistema ortodòntic tradicional i, a més, el més conegut entre la població. Aquest tipus d’ortodòncia fixa aconsegueix l’alineació de les dents a través d’unes peces cimentades sobre la cara externa. Mitjançant la pressió que exerceixen sobre la dentició, els brackets poden solucionar qualsevol problema relacionat amb la malposició dentària i la maloclusió, durant la infància i la vida adulta.


A l’Institut Dental Pere Claver, utilitzem la tècnica Roth per alinear el somriure dels nostres pacients. Aquest mètode, també conegut com tècnica de l’arc recte, permet, mitjançant la fixació de brackets metàl·lics o ceràmics, la col·locació de les dents en una posició ideal a través d’arcs rectes que omplen la ranura del bracket. Aquest sistema possibilita l’aplicació d’una informació específica a cada dispositiu, quant a la inclinació, la torsió, la rotació i la posició necessària per aconseguir un somriure alineat.


L’aplicació d’aquest sistema d’ortodòncia de baixa fricció suposa una major comoditat pels pacients, així com un menor número d’ajustos a la clínica i, generalment, una reducció de la duració del tractament.

Per a qui està recomanada l’ortodòncia amb brackets?

L’ortodòncia amb brackets metàl·lics i estètics està recomanada per a persones de totes les edats, ja siguin joves o adults.


Durant la infància, abans de la caiguda de les dents de llet, si existeix malposició dentària i/o maloclusió, es recomana un tractament d’ortodòncia preventiva o interceptiva. Aquesta ortodòncia mitjançant aparells, generalment, removibles permet corregir algunes anomalies quant a la grandària i/o la posició dels maxil·lars. Posteriorment, quan es completa l’aparició de les dents definitives, es pot iniciar un tractament ortodòntic correctiu amb brackets metàl·lics o ceràmics.


És important que els nens i les nenes vagin a una primera revisió amb l’ortodoncista una vegada fets els 6 anys. D’aquesta manera, es pot detectar de forma precoç qualsevol complicació relacionada amb la posició de les dents o dels maxil·lars. Així, a més, es pot evitar el desenvolupament de problemes de més gravetat durant l’adolescència i l’edat adulta.


Tot i que, actualment, sobretot per raons estètiques, alguns pacients optin per sistemes com l’ortodòncia invisible

, els brackets metàl·lics o ceràmics són una opció segura i efectiva per corregir l’alineació de les dents i els problemes de maloclusió.

Quins són els avantatges de l’ortodòncia amb brackets?

La resistència és un dels avantatges principals d’aquest mètode ortodòntic, ja que els materials utilitzats per a la seva confecció dificulten que els brackets i els arcs es trenquin.

Els brackets, a més, poden cimentar-se en diverses ocasions si un d’ells es desprèn.

Aquest sistema es caracteritza, a més, per aportar una gran eficàcia a l’hora d’alinear el somriure i solucionar les complicacions derivades de la maloclusió.

Els dispositius es poden netejar fàcilment. És important, no obstant això, conservar-los en bon estat.

Com s’han de cuidar els aparells durant el tractament?

Durant un procediment d’ortodòncia amb brackets, s’ha de tenir en compte, sobretot, el manteniment d’una higiene bucodental exhaustiva i, a més, algunes pautes d’alimentació.

  • No només és important raspallar les dents després de cada àpat, sinó que s’han de netejar els espais interdentals per evitar l’acumulació de placa. D’aquesta manera, es pot evitar l’aparició de patologies periodontals. Per això, també poden utilitzar-se el fil dental especial per a ortodòncia i l’irrigador dental.
  • Durant el procés d’adaptació als aparells fixos, s’aconsella que els pacients segueixin una dieta més tova. Posteriorment, durant el tractament, es recomana evitar el consum de productes massa durs, enganxifosos o fibrosos.

Els nostres tractaments d’ortodòncia