poco hueso implantes dentales
0
(0)

Tinc poc os, puc posar-me implants dentals?

Si passa el temps i no se li posa remei, quan un o una pacient sofreix la pèrdua d’un o diverses dents, l’os que els subjectava pot arribar a atrofiar-se a causa del desús. D’aquesta manera, pot produir-se una disminució de la seva densitat i altura, provocant el que coneixem com “tenir poc os”. És possible, llavors, en aquests casos, col·locar implants? Aquesta és una de les preguntes més freqüents entre els i les pacients que, per diversos motius, han perdut peces dentals, tenen poc os i necessiten col·locar-se implants dentals.

Quines tècniques ens permeten tractar el poc os per a poder col•locar implants dentals?

Actualment, gràcies als avanços en el camp de la implantologia oral, comptem amb diverses tècniques que podem realitzar quan una persona no té el suficient volum de massa òssia com per a col·locar un implant dental i que aquest sigui estable. En general, podem dur a terme dos tipus d’intervencions prèvies: l’empelt d’os i l’elevació del si maxil·lar. En tots dos casos, es tracta d’intervencions per a regenerar l’os de l’o de la pacient abans de col·locar l’implant.

 

Empelt d'os

Aquesta tècnica de regeneració òssia consisteix a augmentar la densitat de l’os maxil·lar on col·locarem l’implant. Generalment, per a això, utilitzem un material conegut com a Bio-oss, compost per hidroxiapatita de calci. Una vegada col·locat aquest material, han de transcórrer al voltant de quatre mesos fins que s’integra amb l’os maxil·lar. Posteriorment, podem fixar l’implant.

 

No obstant això, en alguns casos, podem col·locar l’empelt d’os en la mateixa cirurgia en la qual col·loquem l’implant dental. En tot cas, dependrà de la situació de cada pacient, del grau de pèrdua òssia i de la idoneïtat de fixar l’implant el mateix dia.

Elevació del si maxil•lar

Els sins maxil·lars són dues cavitats situades a banda i banda del rostre. A diferència de l’empelt d’os, l’elevació d’aquests sins no pot dur-se a terme en totes les zones de la boca. Bàsicament, aquesta tècnica està pensada per a realitzar-se en el maxil·lar superior anterior. És a dir, és apta per als premolars i molars superiors.

 

La intervenció d’elevació del si maxil·lar, per tant, consisteix a augmentar verticalment l’altura i la superfície de l’os per a poder col·locar l’implant. En el si, també incorporem un material compost per hidroxiapatita de calci que, al cap d’aproximadament sis mesos, s’integra amb l’os, permetent la fixació de l’implant.

Com podem ajudar-te al Institut Dental Pere Claver?

Al Institut Dental Pere Claver som experts en tractaments de rehabilitació oral amb implants dentals, amb el que ajudem els nostres i les nostres pacients a recuperar l’estètica i la funcionalitat completa de la seva boca. Els implants són un tractament segur, efectiu i estètic, amb el qual, precisament, també evitem la reabsorció de l’os maxil·lar i, per tant, haver de realitzar tractaments més complexos a mitjà i llarg termini.

 

Si has perdut un o diverses dents a conseqüència d’una càries, afeccions en les genives com la periodontitis o un traumatisme dental, no deixis passar el temps i visita al teu dentista. Pots posar-te en contacte amb nosaltres en el telèfon 93 443 12 00 o a través del formulari de la nostra pàgina web. 

T'ha semblat interessant?

Valora aquest contingut!

Si has trobat útil aquest contingut...

Comparteix-ho a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no et sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar