0
(0)

A quina edat es recomana una primera revisió d’ortodòncia?

Encara que molts pares i moltes mares ho segueixen pensant, sabies que no cal esperar a que els nens i les nenes tinguin totes les dents permanents per iniciar un tractament d’ortodòncia? De la mateixa manera, tampoc cal fer-ho per realitzar una primera revisió d’ortodòncia. De fet, els col·legis de dentistes i la Sociedad Española de Odontopediatría (SEOP) recomanen fer-la una vegada fets els 6 anys.

Als 6 anys, aproximadament, es produeix l’erupció del primer queixal definitiu, de tal manera que, amb una revisió, podem saber com creixeran la resta de les dents i si es produirà cap mena de maloclusió o malposició dentària.

Primera revisió d’ortodòncia

Durant l’etapa coneguda com dentició mixta, en la qual coexisteixen les dents de llet i les definitives, cal realitzar revisions ortodòntiques de forma periòdica. D’aquesta manera, podem avaluar el recanvi dental, el creixement de les peces permanents i el desenvolupament dels ossos maxil·lars. En cas de detectar qualsevol anomalia relacionada amb la malposició de les dents, la falta d’espai per a l’erupció de les dents definitives i/o problemes d’oclusió, podem recomanar un primer tractament amb ortopèdia maxil·lar.

Els aparells ortopèdics, que poden ser fixos o removibles, ens permeten estimular o frenar el desenvolupament dels maxil·lars, corregir mals hàbits i harmonitzar l’aspecte del rostre. Així, per tant, prevenim i tractem anomalies relacionades amb les estructures òssies i esquelètiques de la boca. A partir, més o menys, dels 2 anys, es poden iniciar aquests tractaments.

Per què és important l’aparició del primer queixal per fer una revisió?

L’erupció del primer queixal permanent és un moment molt important pel desenvolupament de l’oclusió. És a dir, de la forma en la qual encaixen la mandíbula i el maxil·lar inferior a l’hora de tancar la boca. Els primers queixals definitius fan de guia per tal que la resta de les dents que encara hauran de créixer es posicionin de forma correcta o incorrecta a les arcades dentals.

En alguns casos, els pares i les mares poden veure de forma evident que els seus fills o filles pateixen algun tipus de maloclusió o de malposició de les dents, però, en d’altres no. Per tant, en aquest casos fa falta l’avaluació per part d’un expert o d’una experta en ortodòncia.

Quins beneficis té un tractament d’ortodòncia durant la infància?

Durant l’etapa de creixement, els resultats d’un tractament amb ortopèdia maxil·lar i/o ortodòncia són molt satisfactoris perquè els ossos encara s’estan desenvolupant. Per tant, amb un diagnòstic i un tractament precoç podem prevenir maloclusions greus durant l’adolescència i l’edat adulta. Algunes d’elles, per exemple, podrien requerir d’una cirurgia ortognàtica, a més de l’ortodòncia.

D’altra banda, amb aquests tractaments també afavorim que la masticació i la deglució dels aliments sigui correcta, corregim mals hàbits adquirits i evitem traumatismes. L’ortodòncia, a més, millora la higiene bucodental, evitant l’acumulació de placa en les zones interdentals i, per tant, prevenint la càries i patologies a les genives. Per últim, els seus resultats milloren l’estètica oral i facial i eviten problemes associats a l’articulació temporomandibular (ATM).

A l’Institut Dental Pere Claver som experts en tractaments d’ortodòncia per a totes les edats, amb brackets i alineadors dentals. Si necessites fer-nos una visita, pots posar-te en contacte amb nosaltres trucant al telèfon 93 443 12 00 o deixant-nos les teves dades al formulari del nostre web

T'ha semblat interessant?

Valora aquest contingut!

Si has trobat útil aquest contingut...

Comparteix-ho a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no et sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar