0
(0)

Com prevenir la càries infantil després de les vacances

Per què cal cuidar i tractar les dents de llet?

Cal deixar de banda la creença que no cal tractar les dents de llet, perquè, al final, acabaran caient i deixant pas a les definitives. Aquestes peces no només mantenen l’estètica de la boca dels més menuts, sinó que els ajuden a pronunciar les paraules, a mossegar i a mastegar els aliments. A més, les dents de llets guarden l’espai per a les permanents, de manera que, si cauen abans d’hora, es poden produir problemes de malposició dentària i maloclusió.

Consells per prevenir la càries infantil després de les vacances

Per una banda, cal tenir presents una sèries de recomanacions relacionades amb el bons hàbits i la higiene. Per l’altra, amb l’alimentació.

  • Cal netejar les genives dels nadons des d’un primer moment, amb una gasa humida o un didal de silicona.
  • Les dents s’han de començar a raspallar des de l’aparició de la primera. Si, per exemple, sovint sortiu a dinar o sopar fora, podeu portar un kit d’higiene bàsic per no oblidar el raspallat després de cada àpat.
  • És important fer servir un dentífric amb fluor, seguint sempre les indicacions de l’odontopediatra. En funció del risc del nen o de la nena de patir càries, podem aconsellar més o menys concentració de fluor.
  • Supervisa el raspallat dels més petits fins, aproximadament, el 8-10 anys. En tot cas, l’edat a la qual poden començar a raspallar les dents per ells o elles mateixes depèn de les seves habilitats motores.
  • No comparteixis culleres, ganivets o forquilles amb els teus fills o filles, ja que els bacteris que provoquen la càries són molt contagiosos.
  • Si tenen set, acostuma’ls a que beguin aigua. Els sucs i les begudes ensucrades augmenten el risc de patir càries.
  • No mullis els xumets amb mel o cap altra tipus de substància dolça i evita que es quedin adormits amb sucs o llet a la boca.
  • Pels refrigeris, les fruites són una bona opció. Cal evitar el consum excessiu de productes industrials ensucrats.

Les visites a l’odontopediatra, a partir del primer any de vida

Tot i que molts pares i moltes mares encara consideren que no fa falta portar els seus fills i filles al dentista fins que no apareixen totes les dents, és recomanable que la primera revisió amb l’odontopediatra es faci durant el primer any de vida.

D’aquesta manera, a l’Institut Dental Pere Claver avaluem el creixement de les dents i el desenvolupament dels maxil·lars i prevenim l’aparició de patologies bucodentals com, precisament, la càries. Així, proporcionem les pautes que els pares, les mares o els tutors legals dels nens i les nenes han de seguir per a una higiene bucodental correcta. Cuidar les dents de llet és de vital importància perquè creixin amb una bona salut bucodental i general.

Si tens dubtes o vols demanar-nos una cita, pots posar-te en contacte amb nosaltres al telèfon 93 443 12 00 o a través del formulari del nostre web.

T'ha semblat interessant?

Valora aquest contingut!

Si has trobat útil aquest contingut...

Comparteix-ho a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no et sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar