Et sagnen les genives quan et respalles les dents?
0
(0)

Sagnat de les genives: prevenció i tractament

Durant el raspallat de les dents, algunes persones pateixen el sagnat de les genives. A tu també et passa? Si és així, has de saber que aquesta situació no és “normal”, sinó que, en molts casos, està relacionada amb una malaltia de les genives. És a dir, amb malalties periodontals.

Juntament amb la càries, la gingivitis i la periodontitis són els problemes bucodentals més freqüents entre la població. La gingivitis es caracteritza per l’envermelliment, la inflamació i el sagnat de les genives. La periodontitis, ho fa, a més, per l’afectació dels teixits que donen suport a les dents.

Per evitar-ho, la prevenció és fonamental. Però, si ja han aparegut, cal realitzar un tractament periodontal en funció del grau d’afectació present a la boca. En tot cas, cal detectar-les i tractar-les per evitar infeccions, la retracció de les genives, la debilitació del teixit que dona suport a la dent, la destrucció de l’os maxil·lar, la caiguda de les dents i, en definitiva, problemes més greus.

Com podem prevenir el sagnat de les genives?

El sagnat de les genives pot prevenir-se, tot i que existeixen algunes persones que, per motius genètics, tenen tendència a patir gingivitis i periodontitis. Cal tenir en compte que la higiene diària, les revisions odontològiques i les neteges dentals professionals periòdiques són els tres pilars bàsics per prevenir-les.

A més del raspallat de les dents, cal utilitzar la seda dental i els raspalls interproximals per netejar els espais interdentals. En aquestes zones s’hi acumulen restes d’aliments, placa bacteriana i tosca, l’origen de la majoria dels casos de gingivitis i periodontitis.

Per altra banda, convé realitzar una neteja dental professional com a mínim un cop l’any. Aquest procediment és molt senzill i, gràcies a ell, aconseguim eliminar tota la placa i la tosca acumulada, prevenint l’aparició d’aquestes malalties.

A més, les revisions odontològiques periòdiques, poden assegurar-nos que les genives estan sanes i que no existeix cap mena d’infecció activa. Per contra, en el cas que es detectin malalties periodontals, permeten tractar-les abans que la infecció avanci.

En cas de patir una malaltia periodontal, quins tractaments existeixen?

Quan el o la pacient presenta simptomatologia pròpia de la gingivitis o la periodontitis, cal realitzar un tractament periodontal per detenir la seva evolució.

El cas de cada pacient és diferent i cada tractament està fonamentat en un diagnòstic individualitzat. En una primera visita, a l’Institut Dental Pere Claver, realitzem proves radiogràfiques i de sondatge per determinar el grau d’afectació. Segons les necessitats de cadascú, podem realitzar un curetatge, un raspat i allisat radicular i, en situacions més greus, una cirurgia periodontal.

Si et sagnen les genives i/o notes que estan inflamades o envermellides, consulta-ho amb el teu o la teva dentista. Pots demanar-nos una cita per avaluar el teu cas al telèfon 93 443 12 00 o a través del formulari del nostre web.

T'ha semblat interessant?

Valora aquest contingut!

Si has trobat útil aquest contingut...

Comparteix-ho a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no et sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar