0
(0)

Per què m'he de fer una revisió dental cada any?

“Si no sento dolor o molèsties a la boca, de veritat és tan important fer-me una revisió dental cada any?” Alguna vegada ho has pensat? Són moltes les persones que, ara com ara, segueixen preguntant-se el mateix. I la resposta és sí. Visitar el teu dentista periòdicament és fonamental per prevenir qualsevol patologia bucodental. Però també per detectar-la i tractar-la de forma precoç, evitant problemes més complexos. A més, algunes afeccions, com ara la periodontitis, incrementen el risc de patir malalties cardiovasculars i respiratòries, diabetis o demències.

En què consisteix una revisió dental?

És una revisió rutinària. El nostre equip examina les dents, les genives i avalua, per tant, la boca en conjunt, buscant signes que ens indiquin la presència d’algunes patologies. D’altra banda, també s’examinen la cara, l’estat de la mossegada i el moviment de l’articulació temporomandibular.

Quines afeccions es poden prevenir visitant el teu dentista periòdicament?

Moltes patologies orals són difícilment detectables per un mateix o una mateixa. Tret que un o una professional faci una avaluació exhaustiva de la boca. En aquest sentit, per exemple, en un estadi inicial, la caries, la malaltia periodontal –és a dir, la que afecta les genives –o el càncer oral– poden no provocar molèsties o dolor. A més, la placa bacteriana i la tosca poden acumular-se de forma més o menys ràpida als espais interdentals i a la base de les genives. Especialment, si la higiene bucodental no és exhaustiva i si no s’han fet revisions en un temps perllongat.

 

D’aquesta manera, les revisions dentals periòdiques ens aporten grans beneficis com a mètode de prevenció. Gràcies a elles, podem detectar i tractar qualsevol patologia a les dents i les genives, evitant que segueixin progressant. Així mateix, ens permeten controlar els tractaments que ja hem realitzat prèviament i que requereixen de seguiment a mitjà i llarg termini. Finalment, ens ajuden a prevenir afeccions i complicacions més greus. I, per tant, a evitar la necessitat de fer tractaments més complexos.

Revisión dental a l'Institut Dental Pere Claver

A l’Institut Dental Pere Claver estem compromesos amb la prevenció en matèria de salut bucodental. Per això, durant les revisions dentals, informem i aconsellem els nostres i les nostres pacients sobre uns hàbits adequats d’higiene. Abans de res, és important iniciar aquestes rutines des d’edats molt primerenques, ser constants i mantenir-les al llarg de tota la vida. També és important tenir en compte que la recomanació d’una visita anual és aproximada. Alguns i algunes pacients, sobretot els que presenten més risc de patir càries i malalties a les genives, en poden necessitar, almenys, dos cada any.

 

Si tens algun dubte o vols demanar-nos una cita per realitzar-te la teva revisió anual, pots trucar-nos al telèfon 93 443 12 00 o deixar-nos les teves dades al formulari de la nostra pàgina web.

T'ha semblat interessant?

Valora aquest contingut!

Si has trobat útil aquest contingut...

Comparteix-ho a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no et sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar