5
(2)

Què és l'estudi del somriure?

A molts pacients els agradaria millorar l’aspecte del seu somriure, però no saben exactament quins tractaments dentals s’haurien de fer per aconseguir-ho. Altres, per contra, creuen que un blanquejament dental sempre pot ser la solució. És el teu cas? Si és així, heu de tenir en compte que la millora de l’estètica no només depèn d’unes dents blanques, sinó d’altres aspectes relacionats amb la simetria i fins i tot amb l’estat de les genives. Per avaluar-ho, comptem amb l’estudi del somriure.

Estudi del somriure: en què consisteix?

Mitjançant l’estudi del somriure d’un o una pacient, avaluem la forma, la mida, el color i la disposició de les dents. Tot això, en relació amb altres aspectes, com ara la forma, el color i l’estat de les genives i les seves característiques facials. L’estudi del somriure es fonamenta, per tant, en la valoració de la simetria facial del pacient. Així, gràcies a un programa informàtic, tracem una sèrie de línies que ens ajuden a determinar on es troba la línia mitjana, el pla horitzontal i la línia bipupil·lar.

 

A més a més, els nostres professionals determinen els objectius estètics de cada persona. D’aquesta manera, tenint en compte els resultats que cadascú desitja, els que es poden assolir i tota la informació prèvia, podem elaborar un pla de tractament individualitzat.

Quins tractaments ajuden a millorar l'estètica del somriure?

No tots els pacients necessiten un blanquejament dental per millorar el seu somriure. En funció de les característiques i de l’estat de la boca, cadascú pot requerir tractaments diversos per millorar l’harmonia global del somriure i el rostre. En alguns casos, a més, podem integrar-ne diversos.

 

Estètica dental

El blanquejament dental ens ajuda a reduir en diversos tons la coloració de les dents. Per la seva banda, podem col·locar carilles de composite o porcellana. Aquestes fines làmines situades a la cara externa de les dents, a més de millorar-ne la coloració, ens ajuden a corregir petites imperfeccions relacionades amb la seva forma, mida i disposició.

 

Ortodòncia

Ja sigui amb brackets o alineadors transparents, l’ortodòncia ens permet corregir qualsevol tipus de malposició i maloclusió dentàries, alineant el somriure.

 

Periodoncia

Les malalties periodontals, a més d’estar relacionades amb la inflamació i l’envermelliment de les genives, també ho estan amb la pèrdua d’aquestes. Les genives no es poden regenerar per si mateixes, per la qual cosa, davant d’aquesta situació, el pacient o la pacient necessitarà un tractament periodontal, com l’empelt de geniva.

 
Cirurgia maxil·lofacial

La cirurgia maxil·lofacial s’encarrega del diagnòstic i tractament quirúrgic de qualsevol problema relacionat amb l’estructura facial. És a dir, de patologies orals com ara les extraccions complexes, la reconstrucció de parts del maxil·lar, la col·locació d’implants, etc.

 

Implantologia oral

La pèrdua d’una o diverses dents afecta negativament l’estètica del somriure, però també pot provocar la reabsorció de l’os i el desplaçament de les dents adjacents. Per recuperar la salut i l’estètica, per tant, és important fer un tractament amb implants dentals.

 

Endodòncia

Davant l’avenç d’una càries cap a l’interior de la dent, cal fer una endodòncia. A més de per evitar dolors, infeccions i molèsties, per evitar la caiguda de les peces afectades.

 

A l’Institut Dental Pere Claver, som experts en l’estudi del somriure i en tots els tractaments dentals necessaris per millorar-ne l’aspecte. Si tens algun dubte sobre això o vols demanar-nos una cita, pots trucar-nos al telèfon 93 443 12 00 o deixar-nos les teves dades al formulari de la nostra pàgina web.

T'ha semblat interessant?

Valora aquest contingut!

Si has trobat útil aquest contingut...

Comparteix-ho a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no et sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar

No Comments

Leave a Reply