0
(0)

Com podem recuperar les genives perdudes?

Les genives retretes són un dels problemes bucodentals més freqüents. Generalment, aquesta situació està relacionada amb la periodontitis i, per tant, amb una mala higiene bucodental. Tot i això, la pèrdua de genives també pot ser deguda a altres causes: un raspallat agressiu de les dents, el bruxisme, un mal tractament d’ortodòncia, el tabaquisme o un traumatisme dental.

 

Les genives, però, no es poden regenerar per si mateixes, per la qual cosa, quan es perden, cal visitar el dentista. En general, mitjançant un empelt de geniva podem recuperar l’estètica i la funcionalitat completa de la boca. Però… en què consisteix aquest tractament periodontal?

Empelt de geniva per recuperar les genives perdudes

Tot i que podem modificar els nostres hàbits higiènics i alimentaris per prevenir les malalties periodontals, no és possible tractar les genives retretes mitjançant cap tipus de remei casolà.

 

En general, podem dur a terme dos tipus de tractaments periodontals: el penjall mobilitzat coronalment, també conegut com a estirament de geniva, i l’empelt pròpiament dit. En el primer cas, quan l’o la pacient conserva les papil·les interdentàries, podem fer un estirament de geniva per recobrir l’arrel de la dent o de les dents afectades. En el segon cas, per a l’empelt de geniva prenem teixit del paladar i recobrim les zones que cal tractar.

 

En tots dos casos, aconseguim recuperar l’estètica del somriure, però, a més, prevenim patologies com la càries i la sensibilitat dental, així com la pèrdua de dents.

Consells per prevenir la recessió gingival

Podem definir tres consells per tal de prevenir la recessió gingival.

 

1.      Seguir una rutina d’higiene bucodental exhaustiva, que tingui en compte la neteja interdental amb fil dental o raspalls interproximals.

2.      Realitzar-se, almenys, una higiene dental professional anual.

3.      Acudir a revisions odontològiques periòdiques.

 

A l‘Institut Dental Pere Claver som experts en tractaments periodontals, amb els quals recuperem la salut de les genives dels nostres pacients. Amb ells, prevenim i tractem la gingivitis, la periodontitis i totes les seves conseqüències, com la pèrdua dels teixits gingivals i dels que envolten i donen suport a les dents.

Si sents les genives inflamades, envermellides i/o sagnants durant el raspallat, vine a fer-nos una visita. Pots trucar-nos al telèfon 93 443 12 00 o deixar-nos les teves dades al formulari de la nostra pàgina web.

T'ha semblat interessant?

Valora aquest contingut!

Si has trobat útil aquest contingut...

Comparteix-ho a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no et sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar

No Comments

Leave a Reply

Skip to content