prótesis fijas sobre implantes en Sants Montjuïc, Barcelona. Clínica dental en Sants Montjuïc, Barcelona. Dentista en Sants Montjuïc, Barcelona
Prótesis fija sobre implantes
Pròtesi fixa sobre implants

De tots els somriures, el teu és el que més ens agrada

Prótesis fija sobre implantes

Les pròtesis fixes sobre implants, també conegudes com pròtesis retingudes amb implants, són totes aquelles corones, ponts o pròtesis completes que es col·loquen sobre un o diversos implants osteo-integrats i que permeten la rehabilitació total de la cavitat oral del pacient. En moltes ocasions, no obstant, estan associades a les pròtesis completes, que substitueixen totes les dents naturals d’una o de les dues arcades del pacient. Les pròtesis fixes completes són, sens dubte, una alternativa perfecta a les dentadures postisses tradicionals.


El número total d’implants necessaris per fixar aquestes pròtesis és variable i depèn del cas de cada pacient. No obstant això, generalment, les persones que han perdut totes les dents acostumen a necessitar la col·locació d’entre 4 i 6 implants osteo-integrats. Aquest tipus de pròtesi, per tant, és ideal per a pacients que han perdut completament tota la seva dentició. No obstant, cal tenir un bon teixit ossi que no hagi patit cap mena de procés de reabsorció.


A l’Institut Dental Pere Claver realitzem una avaluació exhaustiva de la boca de cada pacient i aconsellem, en cada cas, sobre la solució més efectiva i segura per dur a terme la rehabilitació oral. La falta de dents no només suposa problemes estètics per al pacient, sinó que, a més, afecta la masticació i la deglució dels aliments i pot provocar problemes en l’articulació de la mandíbula, alterant el seu funcionament.

Amb quin tipus de pròtesi fixa sobre implants treballem?

A la nostra clínica dental a Sants Montjuïc, Barcelona, disposem de diversos tipus de pròtesi fixa sobre implants, parcials o completes:

  • Rehabilitacions amb ceràmiques d’alta qualitat estètica, com és el cas del zirconi, l’Empress, el metall-ceràmica, el disilicat de liti i l’alúmina.
  • Pròtesi fixa ceràmica sense metall.
  • Pròtesis parcials o totals de càrrega immediata, que permeten que el pacient recuperi un somriure natural en una sessió.

Quins són els beneficis d’un tractament amb pròtesis fixes sobre implants?

Les pròtesis retingudes amb implants són una solució segura i efectiva per recuperar les dents perdudes i la funció masticatòria i comunicativa de la cavitat oral.

Permeten una major subjecció de les dents, en comparació amb les dentadures postisses tradicionals i altres solucions com les sobredentadures.

Possibiliten una alta estètica, ja que les pròtesis fixes completes sobre implants acostumen a confeccionar-se amb metall ceràmica. A més, a l’Institut Dental Pere Claver, les nostres pròtesis es fabriquen mitjançant el sistema CAD-CAM, que assegura una fixació perfecta.

En cas que es conservin algunes de les dents naturals, les pròtesis fixes parcials sobre implants eviten la mobilitat de les dents adjacents.

Milloren la confiança i l’autoestima dels pacients, que poden tornar a somriure sense por.

Més tractaments de pròtesis dentals