0
(0)

Ortodòncia: hauré de portar més d'una vegada aparells?

Un dels dubtes habituals entre els i les pacients adults que han portat ortodòncia és saber si les dents, amb el pas dels anys, es mouen i, en conseqüència, si cal portar aparells més d’una vegada. La resposta és: depèn!

Si se segueixen les indicacions de l’equip d’ortodontistes, es fan revisions periòdiques i, sobretot, si es fan servir els retenidors fixos o removibles, això no ha de passar. Quan retirem els brackets o alineadors dentals, un cop corregides malposicions i maloclusions dentàries, s’inicia la fase de retenció o contenció. Aquesta fase és fonamental per al tractament, ja que ens ajuda a estabilitzar els resultats i impedir que les dents es moguin. Amb el pas del temps, si no, les dents tendeixen a desplaçar-se fins a la posició anterior.

Què és el retractament d'ortodòncia?

El retractament d’ortodòncia consisteix a fer un segon tractament amb aparells fixos o removibles, especialment durant l’edat adulta. Aquest tractament ajuda a tornar a alinear les dents i corregir qualsevol mena d’apinyament dental o de problema amb la mossegada.

Fa anys, la col·locació de retenidors fixos o removibles no era freqüent, sobretot en el cas dels i les pacients més joves. Per tant, aquesta situació pot fer que, anys després, es requereixi un segon tractament per tornar a col·locar les dents en una posició òptima.

Quins són els motius principals per portar aparells més d'una vegada?

Actualment és molt habitual que els adults també portin ortodòncia. D’aquesta manera, els brackets i els alineadors han deixat de relacionar-se exclusivament amb els infants i joves. No obstant això, durant l’edat adulta, hi ha, bàsicament, dos motius pels quals una o un pacient pot voler fer-se una altra ortodòncia.

D’una banda, els motius estètics, per millorar l’alineació de les dents i, en general, l’aparença del somriure. De l’altra, els funcionals, ja que el desplaçament de les dents pot provocar l’aparició de maloclusions noves. Els problemes relacionats amb la mossegada, a més d’afectar estèticament, també dificulten la masticació i la parla i poden sobrecarregar l’articulació temporomandibular, que uneix el crani amb la mandíbula.

A l’Institut Dental Pere Claver som experts en tractaments d’ortodòncia amb brackets i alineadors dentals. Si amb el pas dels anys has notat que les dents s’han tornat a moure, estarem encantats d’ajudar-te a trobar una solució.

Pots posar-te en contacte amb nosaltres al telèfon 93 443 12 00 o deixant-nos les teves dades al formulari de la nostra pàgina web.

T'ha semblat interessant?

Valora aquest contingut!

Si has trobat útil aquest contingut...

Comparteix-ho a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no et sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar

No Comments

Leave a Reply