para cuidar los dientes después de los excesos de Navidad
0
(0)

Hàbits per cuidar les dents després dels excessos de Nadal

Aquest Nadal, t'ho pots permetre tot, menys no cuidar la teva salut bucodental!

Dies de menjars copiosos, dolços, pica-pica entre hores, vins, caves… I dies en què, moltes vegades, deixem de banda els nostres hàbits diaris. És el cas, per exemple, dels relacionats amb la higiene bucodental. Per això, des de l’Institut Dental Pere Claver, us donem les claus per cuidar les dents després dels excessos de Nadal. Pren bona nota!

Quins hàbits hem de seguir per cuidar les dents després dels excessos de Nadal?

Seguir amb la nostra rutina diària d’higiene

Ni tan sols durant les festes nadalenques no hauries de deixar de banda els hàbits diaris d’higiene oral. En tot cas, recorda que, a més del raspallat després de cada àpat, és important mantenir una neteja interdental adequada. Per fer-ho, feu ús del fil dental, els raspalls interproximals o l’irrigador dental. Una neteja en profunditat dels espais interdentals, eliminant restes daliments i placa, prevé la càries i, especialment, les malalties periodontals. És a dir, la gingivitis i la periodontitis, que s’inicien amb la inflamació i l’envermelliment d’aquests teixits.

 

Realitzar-se, almenys, una neteja dental professional cada any

La placa que es pot acumular en aquestes zones interdentals i a la base de les genives no es pot eliminar a casa. Per això, és important fer-se una neteja dental professional, com a mínim, una vegada a l’any. En casos de pacients amb problemes periodontals, la podem recomanar cada sis mesos.

 

Acudir a revisions odontològiques periòdiques

Les revisions odontològiques periòdiques ens permeten detectar i tractar qualsevol patologia bucodental activa. És especialment recomanable fer-se una revisió després del Nadal. D’aquesta manera, podrem assegurar-nos que no hi ha infeccions, càries o qualsevol altre problema. Tractant-les a temps, evitem problemes de més gravetat que poden provocar la caiguda de peces dentals.

 

Reprendre bons hàbits relacionats amb l’alimentació

La dieta sana i equilibrada no només ajuda a mantenir una salut òptima, sinó que també repercuteix a l’estat de la boca. Després d’aquestes festes, en què tendim a consumir molts més productes amb altes dosis de sucre del que ho fem habitualment, reprèn els teus bons hàbits!

 

Evitar el tabac i l’excés d’alcohol

Tant el tabac com l’alcohol són dels factors de risc més grans per al fracàs dels tractaments dentals, especialment dels implants i les pròtesis dentals. Tots dos, a més, afecten directament l’estat de salut general i bucodental del pacient.

 

L’Any Nou és un bon moment per plantejar nous propòsits i metes. Cuida’t i no deixis de banda la salut de la teva boca! Si vols demanar-nos una cita, pots fer-ho trucant-nos al telèfon 93 443 12 00 o deixant-nos les teves dades al formulari de la nostra pàgina web.

T'ha semblat interessant?

Valora aquest contingut!

Si has trobat útil aquest contingut...

Comparteix-ho a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no et sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar