0
(0)

Implants o pròtesis dentals: quin tractament és millor si perdo una o més dents?

La pèrdua de dents està associada, la majoria de vegades, a la gent gran. No obstant això, aquesta situació es pot produir en qualsevol moment de la vida: tant per l’edat, com per càries no tractades, malalties de les genives o per un fort traumatisme. És per això que, en la majoria dels casos, es podria prevenir amb una bona rutina d’higiene bucodental diària, revisions dentals periòdiques o amb tractaments conservadors adequats.

 

Tot i això, quan un o una pacient perd una o més dents, molts es pregunten si és millor reposar la seva absència amb implants o pròtesis dentals. Per aclarir els dubtes, t’expliquem en què consisteixen i quins en són els avantatges i els desavantatges.

Implants dentals: quan són una bona opció?

Els implants dentals són uns petits dispositius de titani que fixem a l’os mandibular o maxil·lar de la boca i que exerceixen el paper de falses arrels dentals. Sobre ells, un cop passen aproximadament tres mesos de la seva fixació i ja s’han unit amb l’os, col·loquem corones de porcellana o zirconi.

 

Els implants unitaris, a diferència de les pròtesis, aporten més estabilitat, confort i seguretat al pacient. A més, també permeten que l’os no perdi volum ni es reabsorbeixi amb el pas del temps. Estèticament, són l’opció més natural per recuperar el somriure.

Les pròtesis dentals: quan posar-les i per a què serveixen?

Hi ha dos tipus de pròtesis dentals d’arcada completa. D’una banda, les fixes, col·locades sobre un nombre determinat d’implants. De l’altra, les removibles, que se suporten sobre les genives i les mucoses de la boca. Per això, les diferenciem entre implantosuportades i mucosuportades.


Les pròtesis dentals fixes s’usen, en molts casos, com a alternativa als implants unitaris quan un o una pacient han perdut moltes peces i la zona que cal rehabilitar és molt àmplia. Les pròtesis removibles, per la seva banda, poden ser un recurs útil quan la qualitat de l’os no és prou bona per col·locar implants o pròtesis fixes.


Amb tota mena de pròtesis aconseguim recuperar l’estètica del somriure i la funcionalitat de la boca. Els pacients poden tornar a menjar, mastegar i parlar sense problemes. Tot i això, les pròtesis removibles són menys estables que les fixes i que els implants dentals, a més de, en alguns casos, menys estètiques.

 

Implants o pròtesis dentals: quina és la millor opció per a mi?

Per tant, davant la pèrdua de dents, cal acudir a un professional per fer-se una avaluació exhaustiva de la boca. En funció de l’estat d’aquesta, de la quantitat de dents perdudes i de les necessitats del pacient, podrem determinar si la millor opció són els implants o les pròtesis dentals.

 

A l’Institut Dental Pere Claver, som experts en la rehabilitació total o parcial d’arcada dentària, així com en la reposició de dents úniques. Tant amb implants com amb pròtesis dentals. Si perds alguna peça, no deixis passar el temps i consulta-ho sempre amb el teu dentista.

 

Si necessites més informació, tens dubtes o vols demanar-nos una cita, pots trucar-nos al telèfon 93 443 12 00 o deixar-nos les teves dades al formulari de la nostra pàgina web.

 

 

T'ha semblat interessant?

Valora aquest contingut!

Si has trobat útil aquest contingut...

Comparteix-ho a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no et sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar

No Comments

Leave a Reply