5
(2)

Implants dentals i ortodòncia: són compatibles?

L’ortodòncia, tant amb bràquets com amb alineadors dentals transparents, ha esdevingut un tractament demanat durant l’edat adulta. Principalment, per corregir l’apinyament dental i la maloclusió i, així, aconseguir un somriure més bonic i harmònic. Tot i això, en aquesta etapa, a diferència de durant la infància, molts pacients ja s’han realitzat tractaments dentals previs. Entre ells, alguns cons implants dentals. Altres vegades, per rehabilitar completament el somriure, a més de l’ortodòncia també són necessaris tractaments d’implantologia oral. Per tot això, us heu preguntat si els implants dentals i l’ortodòncia són compatibles?

 

La resposta és sí, però la combinació de tots dos tractaments requereix una planificació exhaustiva en funció del cas de cada pacient.

Com podem col·locar implants dentals i fer una ortodòncia?

Hi ha, bàsicament, dues maneres de dur a terme aquests tractaments. D’una banda, la realització de l’ortodòncia quan els implants ja han estat col·locats prèviament. De l’altra, la fixació dels implants un cop finalitzada l’ortodòncia.

 

Tractament d’ortodòncia quan el pacient ja té implants

El primer cas té a veure amb els pacients que, en algun moment de la seva vida, han fet un tractament d’implantologia oral i que, més tard, decideixen iniciar una ortodòncia. Sobretot per corregir problemes de
malposició i maloclusió dentàries i millorar l’estètica del somriure.

 

Els implants, a diferència de les arrels de les dents naturals, no es poden moure durant aquest tractament. Per això, planifiquem amb detall tots els moviments que es produiran durant l’ortodòncia, tenint en compte aquesta particularitat.

 

Combinar ambdós tractaments és, per tant, possible, encara que requereixi una planificació més gran i
el treball multidisciplinari per part de l’equip d’ortodòncia i d’implantologia oral.

 

Tractament amb implants dentals després de finalitzar l’ortodòncia

El segon cas, per part seva, està associat a aquells pacients que han perdut algunes peces dentals, però que, primerament, es realitzen un tractament d’ortodòncia. Un cop finalitzat, per tant, col·loquem els implants dentals per reposar-les. Amb l’avantatge, a més, que els podem fixar en una posició perfecta.

En algunes ocasions, depenent de la dent o de la mola perduda, l’ortodòncia pot servir per tancar aquests espais. Tanmateix, quan estèticament i funcionalment no és possible, fixem els implants un cop les dents han aconseguit situar-se en una posició idònia i s’han corregit l’apinyament i els problemes de mossegada.

 

Si teniu algun dubte sobre qualsevol d’aquests dos tractaments, a l’Institut Dental Pere Claver us assessorem sobre la idoneïtat de quan, en quin ordre i com realitzar-los.

Pots posar-te en contacte amb nosaltres trucant-nos al telèfon 93 443 12 00 o deixant-nos les teves dades al formulari de la nostra pàgina web.

T'ha semblat interessant?

Valora aquest contingut!

Si has trobat útil aquest contingut...

Comparteix-ho a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no et sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar

No Comments

Leave a Reply