0
(0)

Fèrula de descàrrega contra el bruxisme: una solució per als que grinyolen les dents

L’estrenyiment de la mandíbula i el grinyolament de les dents, un problema que coneixem com a bruxisme, és més habitual del que creiem. De fet, segons les dades més recents del Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC), el 20% de la població adulta i el 12% dels nens ho pateixen. Aquesta situació, a més, s’ha vist agreujada en molts casos a causa de l’ansietat, l’estrès i la incertesa associats a la pandèmia de la COVID-19 i als períodes de confinament. Cal destacar que hi ha dos tipus de bruxisme: el cèntric i l’excèntric. En el primer, la persona estreny fortament les dents, causant mals de cap, oïda i cervicals. En el segon, grinyola les dents, desgastant l’esmalt i comprometent l’estètica i la funcionalitat completa de la boca. Aquestes situacions tenen diverses causes, ja que es poden deure tant a problemes físics com psicològics. Els trastorns d’ansietat, els mals hàbits a l’hora de dormir –com, per exemple, l’adopció de postures poc recomanables–, les malalties de les genives i els problemes d’oclusió, és a dir, com encaixen la mandíbula i el maxil·lar, són algunes de les causes més freqüents.

Com afecta el bruxisme la salut bucodental i general?

En primer lloc, prémer i grinyolar les dents és un mal hàbit relacionat amb una major probabilitat de patir fractures de dents o pròtesis dentals. A més, quan aquestes accions es repeteixen en el temps es pot fer malbé l’estructura de les dents, especialment l’esmalt. Aquesta situació, a més, augmenta la sensibilitat dental i pot provocar la retracció i la inflamació de les genives. Tot això, alhora, també incrementa el risc de patir càries. D’altra banda, són molt habituals les molèsties als músculs que participen en la masticació dels aliments i en l’articulació temporomandibular (ATM). A nivell de salut general, el bruxisme està associat als dolors cervicals, d’orella i als mals de cap tensionals. En alguns casos, a més a més, les persones que el pateixen poden sentir insomni i fatiga.

Com sé si necessito una fèrula de descàrrega?

En cas que pateixis alguns dels símptomes anteriorment descrits, és important que visitis el teu dentista, que farà un diagnòstic del teu cas. La fèrula de descàrrega és un dels tractaments més efectius per al bruxisme. Tant per relaxar la musculatura facial com per prevenir qualsevol tipus de problema a les dents. Aquest dispositiu, fabricat amb materials rígids, es confecciona a mida i s’adapta a l’anatomia oral de cada pacient. D’aquesta manera, aconseguim que les dents no contactin les unes amb les altres, evitant l’estrenyiment i el grinyolament i, per tant, el desgast i els problemes musculars i l’ATM. Amb motiu del Black Friday i fins al 20 de desembre de 2021, a l’Institut Dental Pere Claver t‘oferim un 15% de descompte a la teva fèrula de descàrrega per tractar el bruxisme. Si tendeixes a estrènyer i/o a grinyolar les dents a les nits, pots posar-te en contacte amb nosaltres per a una avaluació del teu cas. Per això, pots trucar-nos al telèfon 93 443 12 00 o deixar-nos les teves dades al formulari de la nostra pàgina web.

T'ha semblat interessant?

Valora aquest contingut!

Si has trobat útil aquest contingut...

Comparteix-ho a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no et sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar