clínica dental para personas con discapacidad en Sants Montjuïc, Barcelona. Clínica dental en Sants Montjuïc, Barcelona. Dentista en Sants Montjuïc, Barcelona
odontologia conservadora
Odontologia conservadora

Fem prevenció per a una bona salut dental

odontologia conservadora

La conservació de la dentició natural ha de ser, en un primer moment, l’objectiu principal de l’odontologia.

Per mantenir unes dents i genives en bon estat, cal seguir unes pautes d’higiene diàries. Així, gràcies al raspallat i l’ús de complements, com, per exemple, el fil dental o els raspalls interproximals, es pot reduir la possibilitat d’aparició de patologies orals. De la mateixa manera, les visites al dentista i la higiene dental professional periòdica són fonamentals per a una salut bucodental òptima.


A la nostra clínica dental a Sants Montjuïc, Barcelona, promovem la prevenció o tractem qualsevol problema relacionat amb la cavitat oral des d’una vessant conservadora. Així, aconseguim preservar les dents naturals durant el màxim temps possible.

Què és l’odontologia conservadora i quan s’utilitza?

Quan parlem de l’odontologia conservadora fem referència a totes les tècniques i els procediments que tracten un problema o una patologia bucodental, preservant la dent malmesa i evitant la seva extracció.


La càries és l’afecció més comuna que tractem mitjançant odontologia conservadora o preventiva. Així, netegem les zones cariades i segellem, amb la finalitat d’evitar la seva progressió. Si la càries ja es troba molt avançada, practiquem una endodòncia com a últim recurs per salvar la dent.

Els traumatismes i les malformacions a la dent també poden suposar problemes immediats o a mitjà termini. El segellat de les fissures és una altra de les tècniques que ens ajuden a conservar la dentició natural durant més temps.

El millor tractament preventiu és visitar-nos

No cal esperar a sentir molèsties per visitar el dentista, sinó que és recomanable fer una revisió anual o semestral, a més de completar-la amb una higiene dental professional. D’aquesta manera:

Detectarem qualsevol patologia abans que aquesta empitjori i, a més, calgui un tractament més costós i invasiu.

Podrem tractar-la amb immediatesa i garantir la bona salut bucodental amb tractaments d’odontologia conservadora.

Mitjançant una higiene dental preservarem el benestar de la boca.