endodoncia en Sants Montjuïc, Barcelona. Dentista en Sants Montjuïc, Barcelona. Clínica dental en Sants Montjuïc, Barcelona
Endodoncia
Endodòncia

Treballem per preservar les teves dents

Endodoncia

Quan una càries no ha estat tractada a temps amb una obturació o un empastament, amb el pas del temps, pot avançar fins afectar la polpa de la dent. Aquesta situació, generalment, ocasiona un dolor considerable per al pacient. En aquests casos, pot ser necessària una endodòncia, també coneguda com tractament de conductes.

L’endodòncia és un dels procediments conservadors més utilitzats a la nostra clínica dental a Sants Montjuïc, Barcelona, l’objectiu principal del qual és la rehabilitació de la peça afectada. D’aquesta manera, mitjançant el tractament dels conductes radiculars s’aconsegueix recuperar la funcionalitat i l’estètica de la dent, així com acabar amb les molèsties ocasionades.

Tot i que una càries no tractada acostuma a ser el motiu més freqüent que provoca el dany de la polpa, un traumatisme dental, la fractura d’una dent i alguns problemes relacionats amb l’arrel i l’os de la peça també poden requerir una endodòncia.

En què consisteix l’endodòncia?

L’endodòncia consisteix en l’extracció parcial o total de la polpa dental afectada i en el segellament dels conductes radiculars de la dent. La polpa és el teixit tou localitzat a l’interior de la peça dental que ajuda en la formació d’aquest i que, a més, comunica amb l’os maxil·lar. Així, aquest tractament permet, en tots els casos possibles, la recuperació de la funcionalitat i l’estètica d’una peça danyada, sense haver d’extreure-la.

Les molèsties i el dolor que ocasiona aquesta situació estan relacionades amb la inflamació, la infecció i el procés de necrosi que pot experimentar la polpa. La sensibilitat a determinats aliments i begudes fredes, calentes, àcides o dolces, els problemes durant la masticació, l’ennegriment de la dent i/o l’aparició d’un abscés dental són alguns dels indicis que poden determinar la necessitat de realitzar una endodòncia.

Per aquest motiu, i amb l’objectiu d’evitar el dolor durant el tractament dels conductes radiculars, s’aplica anestèsia local. Posteriorment, per accedir a la capa més interna de la dent, es realitza una petita perforació, de manera que es pugui arribar fins a la cambra polpar.

Per a la neteja i la desinfecció de l’àrea tractada, s’extreu el teixit infectat, s’higienitza l’espai del conducte radicular i, posteriorment, s’omple amb un material obturador. Així, una vegada segellats, es realitza la restauració de la peça per retornar l’aspecte natural.

Quins problemes soluciona una endodòncia?

La finalitat del tractament endodòntic és salvar una peça dental que es considera que està malmesa. En moltes ocasions, la càries pot ser tractada amb una obturació; però, no obstant això, existeixen altres en les quals la dent es troba tan afectada que cal recórrer a l’endodòncia.


En cas de sentir molèsties en una dent, el teu dentista al Poble-Sec avaluarà el seu estat i planificarà el tractament idoni.

Quins són els beneficis d’una endodòncia?

Aquest tractament odontològic es realitza, generalment, una sola visita, tot i que excepcionalment poden ser necessàries dues o més actuacions. Aquesta situació es produeix, sobretot, en aquells casos en els quals la dent es troba molt deteriorada i el procediment es més complicat.

El tractament de conductes radiculars és un procediment totalment indolor, realitzat amb anestèsia local. D’aquesta manera, el o la pacient no experimenta molèsties durant la realització. Els seus resultats, a més, són immediats, ja que, després de la intervenció, el dolor desapareix i la dent recupera la funcionalitat i l’estètica.

Si necessites acabar amb les molèsties provocades per una peça dental o tens dubtes, podem ajudar-te. El servei d’endodòncia que oferim a l’Institut Dental Pere Claver disposa dels millors avenços tecnològics i, sobretot, d’un equip professional qualificat. La seva experiència i empatia permeten que la nostra clínica dental a Sants Montjuïc sigui una referència en el tractament de conductes a Barcelona.